Ålands fredsinstitut
The Åland Islands Peace Institute

Hamngatan 4
AX-22100 Mariehamn, Åland, Finland
Tel. +358 18 15570
peace@peace.ax
Fler kontaktuppgifter

Fredsmuggar

Stöd fredsarbete. Muggen en Tjafsfri zon säljs till förmån for Ålands fredsinstitut.

Mer information här.

Ladda ner vår broschyr

foldersv

Svenska

Engelska

Ryska

Publikation om Ålandsexemplet

ALEX_Cover_72

Läs mer här.

Ålands medlingsbyrå

logo18lag

Nendre_2012_72Mellan den 12 och 13 april 2012 gjorde Monika Skogberg och Lena Iström, vuxenstuderande vid vårdinstitutet på Åland, ett praktiskt lärdomsprov vid barn- och kvinnocentret Nendre i Vilnius, Litauen. Så här skriver de själva om sitt besök:

Vårt syfte var att ge grundläggande sexual- och relationsupplysning till barnen och ungdomarna på Nendre som var mellan 10 och 15 år, för att förebygga bl.a. sexuella övergrepp, tonårsgraviditeter och förekomst av könssjukdomar. Vi ville få fram att alla har rätt till sin egen kropp och rätt att säga nej.

Vårt lärdomsprov bestod av två separata tillfällen som varade cirka två timmar per gång. Vid första tillfället hade vi en associationsövning, en powerpoint presentation samt en frågelåda. Det andra tillfället började vi med att svara på frågorna och avslutade med en värderingsövning. Det uppstod mycket diskussioner kring ämnet.

Vårt besök på Nendre var en lärorik och givande upplevelse och vi är jätte glada över att vi fick träffa dessa härliga barn och ungdomar. Responsen vi fick av barnen och ungdomarna var positiv och vi hoppas att de har nytta av informationen i framtiden.

FacebookTwitterLinkedin