Ålands fredsinstitut
The Åland Islands Peace Institute

Hamngatan 4
AX-22100 Mariehamn, Åland, Finland
Tel. +358 18 15570
peace@peace.ax
Fler kontaktuppgifter

Fredsmuggar

Stöd fredsarbete. Muggen en Tjafsfri zon säljs till förmån for Ålands fredsinstitut.

Mer information här.

Ladda ner vår broschyr

foldersv

Svenska

Engelska

Ryska

Publikation om Ålandsexemplet

ALEX_Cover_72

Läs mer här.

Ålands medlingsbyrå

logo18lag

Pressmeddelande 8.8.2005

FREDSBILEN TILL ÅLAND

Karoliina Lallukka, som är med sin fredsbil på Europa-turné, anländer idag den 8 augusti till Åland. På tisdagen den 9 augusti kl 10-15 kan alla se bilen och träffa Karoliina, en 22-årig studerande från Tammerfors, på Torget i Mariehamn. På onsdagen kommer Karoliina att medverka i en workshop på Ålands fredsföreningen - Emmaus arbetsläger.

Karoliina jobbade som EVS-volontär (EVS=European Voluntary Service) i Italien för ca 1,5 år sedan. Där såg hon PACE (fred) flaggor i alla regnbågens färger, som italienare har särskilt efter Irak-kriget hängt ut på sina balkonger. "Det är en vacker gest att hänga ut dessa flaggor för att påminna att det finns krig någonstans på jorden" säger Karoliina.

Karoliina fick idén till en fredsturné genom Europa för att sprida fredsflaggor och fredsbudskap. Hon fick pengar till projektet från CIMO, Center för internationellt utbyte, inom ramen för "Tillbaka till framtiden"-underprogrammet som är avsett för ungdomar som arbetat som volontärer inom EVS-programmet.

Fredsturnén startade i slutet av juni i Italien och har nu kommit genom Europa, bl.a. Österrike, Tyskland, Belgien, Danmark och Sverige. Kvar finns Åland - Fredens öar, samt Helsingfors, Tammerfors, Åbo och Jyväskylä.

Vi önskar alla välkomna till Torget den 9 augusti mellan klockan 10 och 15 att träffa Karoliina samt hämta sin fredsflagga. Flaggorna kostar inget men den som vill får gärna ge ett bidrag till fredsprojektet som tyvärr kostat mer än räknat p.g.a. bilhaveri i Tyskland.

Ålands fredsinstitut har ansvaret för Karoliinas Ålandsbesök. Mer info:
Marja Leena Magnusson, tel. 23238 eller 040 763 5146.

FacebookTwitterLinkedin