Ålands fredsinstitut
The Åland Islands Peace Institute

Hamngatan 4
AX-22100 Mariehamn, Åland, Finland
Tel. +358 18 15570
peace@peace.ax
Fler kontaktuppgifter

Fredsmuggar

Stöd fredsarbete. Muggen en Tjafsfri zon säljs till förmån for Ålands fredsinstitut.

Mer information här.

Ladda ner vår broschyr

foldersv

Svenska

Engelska

Ryska

Publikation om Ålandsexemplet

ALEX_Cover_72

Läs mer här.

Ålands medlingsbyrå

logo18lag

Projektet Utmana könsroller för att motverka sexslaveri, som drivits av Ålands fredsinstitut och Resurscenter för kvinnor, Marta, i Lettland avslutades formellt den sista februari. I dag, på den internationella kvinnodagen 2012 publiceras en summering av projektets resultat på två språk.

Projektet har i huvudsak bestått av tre delar: Tjej- och killgruppsverksamhet, forskning om tjej- och killgruppsmetoden samt informations- och påverkansarbete. Utmana könsroller för att motverka sexslaveri är ett förebyggande projekt som syftar till att utmana könsnormer för att främja jämställdhet och förebygga alla former av könsrelaterat våld, inklusive sexslaveri. Projektet har finansierats av Central Baltic Interreg programmet (EU) och Ålands landskapsregering.

Den svenska sammanfattningen kan laddas ner här och den engelska här.

Rapporten Tjej- och killgruppsmetodens effekter – Ett genusvetenskapligt och socialpsykologiskt perspektiv på jämställdhetsinriktat ungdomsarbete på Åland och i Lettland. kan beställas eller laddas ner i pdf på svenska och engelska, läs mer här.

Mia Hanström har skrivit en metodbok för tjej- och killgrupper inom projektet. Den kan inte beställas i tryckt form men kan laddas ner som pdf här.

Se också de två filmer om tjej- och killgruppsarbete som Marta producerat. De finns i lettiska och engelska versioner här.

filmdump1

FacebookTwitterLinkedin