Ålands fredsinstitut
The Åland Islands Peace Institute

Hamngatan 4
AX-22100 Mariehamn, Åland, Finland
Tel. +358 18 15570
peace@peace.ax
Fler kontaktuppgifter

Fredsmuggar

Stöd fredsarbete. Muggen en Tjafsfri zon säljs till förmån for Ålands fredsinstitut.

Mer information här.

Ladda ner vår broschyr

foldersv

Svenska

Engelska

Ryska

Publikation om Ålandsexemplet

ALEX_Cover_72

Läs mer här.

Ålands medlingsbyrå

logo18lag

Fredsinstitutet har rekryterat två nya medarbetare för projektet Utmana könsroller för att motverka sexslaveri, båda med ålandsanknytning men framför all med stor vana av att driva projekt.

jenny_nyheter

Sedan 13 december 2010 är Jenny Jonstoij ny projektledare. Jenny, som är uppvuxen på Lappo, Brändö, är stats- och genusvetare och har tidigare arbetat bland annat som nationell projektledare för svenska Rädda Barnens Allangrupper (motsvarar killgruppsverksamhet). Hon ersätter Denis Nazarenko, som övergått till annan verksamhet inom fredinstitutet.

Gunilla_nyheterGunilla Björkman-Bobb började i januari 2011 sin tjänst som projektekonom på Ålands fredsinstitut. Gunilla kommer ursprungligen från Finland och har släkt på Åland, och har de senaste trettio åren arbetat som administratör inom tredje sektorn i USA. Gunilla har arbetat som projektansvarig för allt större projekt och som divisionschef för Neighborhood House i Saint Paul, Minnesota. Gunilla ersätter Ann-Louise Idman, som är kvar på fredsinstitutet januari ut, men sedan övergår till annan verksamhet.

FacebookTwitterLinkedin