Ålands fredsinstitut
The Åland Islands Peace Institute

Hamngatan 4
AX-22100 Mariehamn, Åland, Finland
Tel. +358 18 15570
peace@peace.ax
Fler kontaktuppgifter

Fredsmuggar

Stöd fredsarbete. Muggen en Tjafsfri zon säljs till förmån for Ålands fredsinstitut.

Mer information här.

Ladda ner vår broschyr

foldersv

Svenska

Engelska

Ryska

Publikation om Ålandsexemplet

ALEX_Cover_72

Läs mer här.

Ålands medlingsbyrå

logo18lag

Interreglogos_72OBS! Om du är intresserad av att hålla tjejgrupper men inte har genomgått någon ledarutbildning vill vi att du deltar både i killgruppsledarutbildningen och fortbildningen för tjejgruppsledare.
Alla utbildningar är gratis! Vi har bokat Lotsstugan på Lotsberget i Mariehamn där ni kan njuta av lugn miljö, fantastisk utsikt och värdefull kunskap som förmedlas av utbildaren Mia Hanström. Vi bjuder även på lunch och fika under kursdagarna. För att komma till Lotsstugan kör/cyklar/går du hela vägen fram på Neptunigatan, en bit upp på Gnistvägen och svänger till höger efter stängslen till Mariepark vid skylten ”Lotsstugan”.
Om du deltagit i något av de två utbildningstillfällen och vill bilda en egen grupp till hösten kan vi erbjuda finansiering (dock begränsad till 5 tjejgrupper och 3 killgrupper) och möjligheten att vara med i en vetenskaplig studie om kill- och tjejgruppsmetodens effektivitet gällande bl. a. ungdomarnas syn på sig själva och sin roll i samhället samt uppfattningen av könsroller och jämställdhet. Så passa på!
Om du själv inte har tid att delta men vet någon som skulle vara perfekt som kill- eller tjejgruppsledare, sprid ordet till dem!
Utbildningarna ordnas inom ramen för Interregprojektet “Utmana könsroller för att motverka sexslaveri”.
Varmt välkomna!

Progrmmet till tjejgruppsutbildningen kan laddas ner här.

Här kan du läsa mer om vad tjej- och killgruppsverksamhet är.

 

 

training_  training__2

training__6  training__4  

training__8

FacebookTwitterLinkedin