Ålands fredsinstitut
The Åland Islands Peace Institute

Hamngatan 4
AX-22100 Mariehamn, Åland, Finland
Tel. +358 18 15570
peace@peace.ax
Fler kontaktuppgifter

Fredsmuggar

Stöd fredsarbete. Muggen en Tjafsfri zon säljs till förmån for Ålands fredsinstitut.

Mer information här.

Ladda ner vår broschyr

foldersv

Svenska

Engelska

Ryska

Publikation om Ålandsexemplet

ALEX_Cover_72

Läs mer här.

Ålands medlingsbyrå

logo18lag

Utbildare av tjej- och killgruppsledare sökes till Central Baltic Interreg IV A-projektet Challenging Gender Roles for Prevention of Trafficking.

Ålands fredsinstitut söker en utbildare som ska ta fram utbildningsmaterial/metodmaterial samt utbilda tjej- och killgruppsledare på Åland och i Lettland under perioden januari 2010 – augusti 2011. Utbildningsuppdraget består av 3 introduktionstillfällen, 3 grundutbildningar, 4 fortbildningar och en utbildning av utbildare. Syftet med utbildningarna är att ge deltagarna färdigheter att leda egna tjej- och killgrupper, ta upp frågor om kön och makt, främja mer jämställda attityder samt synliggöra kopplingen mellan stereotypa könsroller och våld, framför allt i form av sexslaveri. Kompetenta gruppledare är avgörande för projektets resultat.

Du bör ha erfarenhet av att ta fram utbildningsmaterial/metodmaterial utifrån ett jämställdhetsperspektiv och erfarenhet av praktiskt genusarbete med ungdomar. Det är meriterande om du tidigare jobbat som ledare för en killgrupp/tjejgrupp. Internationell utbildningserfarenhet är ett plus.

Ansökningar på svenska eller engelska skickas till denis(at)peace.ax senast den 15.11.2009. Frågor angående tjänsten riktas till projektledaren Denis Nazarenko, denis(at)peace.ax, tel 21910.

cb flag

FacebookTwitterLinkedin