Ålands fredsinstitut
The Åland Islands Peace Institute

Hamngatan 4
AX-22100 Mariehamn, Åland, Finland
Tel. +358 18 15570
peace@peace.ax
Fler kontaktuppgifter

Fredsmuggar

Stöd fredsarbete. Muggen en Tjafsfri zon säljs till förmån for Ålands fredsinstitut.

Mer information här.

Ladda ner vår broschyr

foldersv

Svenska

Engelska

Ryska

Publikation om Ålandsexemplet

ALEX_Cover_72

Läs mer här.

Ålands medlingsbyrå

logo18lag

livingbridgesUnga kvinnor 18-25 år från Åland, Finland, Sverige, Armenien och Azerbajdzjan ska träffas på Åland den 17-22 augusti för att diskutera och lära sig mer om jämställdhetsfrågor och konfliktlösning. Genom interaktiva lektioner och gruppdiskussioner och med hjälp av erfarna resurspersoner ska vi möta varandras verkligheter och fundera kring möjliga sätt att arbeta vidare med freds- och jämställdhetsfrågor. Deltagarna bor på Lemböte lägergård och i programmet ingår också utflykter, praktiska övningar och sociala aktiviteter.
Ett förmöte ordnas i varje enskilt deltagande land. Vi förbereder oss för alla nya möten och skickar förhandsfrågor till de övriga deltagarna. Från Åland och Österbotten deltar maximalt sex unga kvinnor. De åländska och österbottniska deltagarna träffas i Mariehamn den 14-15 juni.
Mötet kallas 'Living Bridges', arrangeras av Ålands fredsinstitut och finansieras genom EUs program 'Youth in Action'. Det är avgiftsfritt för deltagarna.
Vill du vara med och träffa människor som du kanske annars aldrig hade träffat? Vill du lära dig om unga kvinnors situation och om fredsfrågor i fyra länder? Anmäl ditt intresse till sarah(at)peace.ax eller ring 15570.
FacebookTwitterLinkedin