Ålands fredsinstitut
The Åland Islands Peace Institute

Hamngatan 4
AX-22100 Mariehamn, Åland, Finland
Tel. +358 18 15570
peace@peace.ax
Fler kontaktuppgifter

Fredsmuggar

Stöd fredsarbete. Muggen en Tjafsfri zon säljs till förmån for Ålands fredsinstitut.

Mer information här.

Ladda ner vår broschyr

foldersv

Svenska

Engelska

Ryska

Publikation om Ålandsexemplet

ALEX_Cover_72

Läs mer här.

Ålands medlingsbyrå

logo18lag

Kastelholmssamtal logoKastelholmssamtalens rundabordsdiskussion inleds av kommentatorer som ger sin syn på samtalens tema:

Janne Holmén är fil. dr i historia, verksam som forskare vid historiska institutionen vid Uppsala universitet samt vid Åbo Akademi. Hans viktigaste forskningsintressen är historiografi, läroboksforskning, utbildningshistoria, identitetsforskning, öforskning och mentala kartor. Större delen av hans forskning har bestått av komparativa studier av Nordens och Östersjöområdets moderna historia.

Anna Abrahamsson är förbundssekreterare för Svensk Ungdom, Svenska folkpartiets ungdomsorganisation. Hon är magisterstuderande i folkrätt vid Åbo Akademi och sitter med i Sibbos kommunfullmäktige och -styrelse. Anna har tidigare jobbat som vikarierande medarbetare i Europaparlamentariker Nils Torvalds stab och som assistent för riksdagsledamot Anders Adlercreutz.

Natalja Jerofejeva är född i Holmgård, nuvarande Velikij Novgorod, i Ryssland. Hon har studerat litteraturvetenskap och är utbildad språklärare. Natalja bor sedan 15 år på Åland och arbetar som pedagog på en grundskola i Mariehamn. Hon är aktiv i Mångkulturella föreningen på Åland, där hon tidigare var styrelsemedlem. Natalja är också utbildad Ålandsguide.

Detta rundabordssamtal hålls i Restaurang Smakbyn i Kastelholm, den 30 mars klockan 16.00-18.00. Det är öppet för publik som anmält sig senast 19 mars.

Vid rundabordssamtalen följer vi upp det som sagts vid ett panelsamtal som hållits tidigare på dagen på Kastelholms slott inför inbjuden publik. Vid rundabordssamtalet ger kommentatorerna sina perspektiv på samtalens tema, varefter panelen från slottet och publiken kan reflektera och diskutera.

Kastelholmssamtalens tema för 2017 är "Med Finland som granne - gränser och gränslöshet under 100 år".

Årets slottspanel består av tidigare minister och högkommissarie Astrid Thors från Finland, tidigare framtidsminister Kristina Persson från Sverige, ambassadör René Nyberg från Finland och professor Nils Petter Gleditsch från Norge.

Läs mer här.

FacebookTwitterLinkedin