Ålands fredsinstitut
The Åland Islands Peace Institute

Hamngatan 4
AX-22100 Mariehamn, Åland, Finland
Tel. +358 18 15570
peace@peace.ax
Fler kontaktuppgifter

Fredsmuggar

Stöd fredsarbete. Muggen en Tjafsfri zon säljs till förmån for Ålands fredsinstitut.

Mer information här.

Ladda ner vår broschyr

foldersv

Svenska

Engelska

Ryska

Publikation om Ålandsexemplet

ALEX_Cover_72

Läs mer här.

Ålands medlingsbyrå

logo18lag

Den 17-18 november hölls avslutningskonferensen för projektet ”KID – Lika möjligheter för pojkar och flickor på dagis” i Vilnius, Litauen. Projektet har drivits av Ålands Fredsinstitut. Nordiska ministerrådet och Emmaus Åland har finansierat projektet som pågått under 2015-2016 och avslutas till årsskiftet. Tre daghem drivna av icke-statliga organisationer har arbetat med jämställdhet under projektets gång. Förutom Waldorf på Åland har också Nendre i Vilnius, Litauen och ”Star of Hope” i Kaliningrad, Ryssland deltagit i projektet.

Projektets syfte har varit att främja ett genusmedvetet förhållningssätt bland daghemmets personal och barnens föräldrar samt minska könsstereotypisering i kommunikationen och bemötande av barn. Under projektet har man jobbat för att flickor och pojkar skulle få lika möjligheter att utveckla sina färdigheter och intressen utan att begränsas av könsstereotypa förväntningar.

Under konferensen presenterade representanterna från de tre samarbetsdaghemmen sitt arbete på respektive orter under projektets gång och utbytte erfarenheter och lärdomar. Under konferensen deltog sammanlagt 61 besökare från olika organisationer och institutioner, bl.a. representanter från The Ministry of Social Security and Labour, Women's Issues Information Center, studerande från Lithuanian University of Educational Sciencies, det litauiska parlamentet och en paraplyorganisation för barns rättigheter i Litauen.

Läs hela rapporten för projektet på Waldorf barnträdgården Regnbågen på Åland här.

 
Simple Picture Slideshow:
Could not find folder /var/www/vhosts/peace.ax/httpdocs/images/stories/Symposium2018//stories/Kid_Avslutningseminarium_Vilnius/

FacebookTwitterLinkedin