Ålands fredsinstitut
The Åland Islands Peace Institute

Hamngatan 4
AX-22100 Mariehamn, Åland, Finland
Tel. +358 18 15570
peace@peace.ax
Fler kontaktuppgifter

Fredsmuggar

Stöd fredsarbete. Muggen en Tjafsfri zon säljs till förmån for Ålands fredsinstitut.

Mer information här.

Ladda ner vår broschyr

foldersv

Svenska

Engelska

Ryska

Publikation om Ålandsexemplet

ALEX_Cover_72

Läs mer här.

Ålands medlingsbyrå

logo18lag

Anmälan till Kastelholmssamtalets ”eftersnack”, ett rundabordssamtal om hållbar fred i Östersjöregionen, som hålls i Smakbyns restaurang i Kastelholm den 30.3.2016 kl 16.00-18.00, har nu stängt. Samtalet är endast för anmäld publik.

Rundabordssamtalet är en uppföljning till det så kallade ”Kastelholmssamtal” som hållits tidigare på dagen inför en inbjuden publik i Kastelholms slott (fullsatt). Talarna och publiken från Kastelholms slott har inbjudits att delta i rundabordssamtalet, och till denna andra del kan alltså även andra intresserade anmäla sig. 

Samtalet i Smakbyn öppnas av president Tarja Halonen. Tre kommentatorer reflekterar sedan över temat ”En hållbar fred runt Östersjön – nya tider, nya frågor” varefter publiken kan kommentera och ställa frågor.

Kommentatorer är fredsinstitutets två seniorrådgivare, tidigare riksdagsledamot Gunnar Jansson och fredsforskare Pertti Joenniemi samt professor Timo Koivurova som är en av forskarna inom forskningsprojektet ”Demilitarisering i en värld av ökad militarisering” som leds av Ålands fredsinstitut. Samtalet modereras av fredsinstitutets direktör Kjell-Åke Nordquist.

FacebookTwitterLinkedin