Ålands fredsinstitut
The Åland Islands Peace Institute

Hamngatan 4
AX-22100 Mariehamn, Åland, Finland
Tel. +358 18 15570
peace@peace.ax
Fler kontaktuppgifter

Fredsmuggar

Stöd fredsarbete. Muggen en Tjafsfri zon säljs till förmån for Ålands fredsinstitut.

Mer information här.

Ladda ner vår broschyr

foldersv

Svenska

Engelska

Ryska

Publikation om Ålandsexemplet

ALEX_Cover_72

Läs mer här.

Ålands medlingsbyrå

logo18lag

BosnienPå FN-dagen den 24 oktober har Ålands fredsinstitut öppet hus i sina lokaler på Hamngatan 4 mellan klockan 15 och 17. Alla som är intresserade av att se lokalerna, ta sig en kopp kaffe eller te, träffa personalen och ta sig en titt i vårt bibliotek är hjärtligt välkomna.

Samtidigt återinvigs en fotoutställning som tidigare visats i Mariehamns stadsbibliotek 2002. Utställningen heter Kulhål och paraboler och består av en samling fotografier från Bosnien Hercegovina tagna av fotografen David Lundberg, och texter av fredsinstitutets dåvarande informations- och utbildningsansvariga Kristina Sehlin Mac Neil.

Utställningen visas nu i reviderad form. Delar av textmaterialet har bytts ut mot nygjorda faktarutor skrivna av fredsinstitutets forskare Anna-Lena Sjölund.

Utställningen är öppen för allmänheten även 27-29 oktober 15-17.

David Lundberg kommer från Åland men är nu verksam i Stockholm där han har etablerat sig som yrkesfotograf med egen studio. Han anlitas regelbundet av stora dagstidningar, musikförlag och modemagasin. Kristina Sehlin Mac Neil arbetar som projektledare för internationell information och marknadsföring vid Umeå universitet.

David Lundbergs hemsida: http://www.davidlundberg.se/
FacebookTwitterLinkedin