Ålands fredsinstitut
The Åland Islands Peace Institute

Hamngatan 4
AX-22100 Mariehamn, Åland, Finland
Tel. +358 18 15570
peace@peace.ax
Fler kontaktuppgifter

Fredsmuggar

Stöd fredsarbete. Muggen en Tjafsfri zon säljs till förmån for Ålands fredsinstitut.

Mer information här.

Ladda ner vår broschyr

foldersv

Svenska

Engelska

Ryska

Publikation om Ålandsexemplet

ALEX_Cover_72

Läs mer här.

Ålands medlingsbyrå

logo18lag

I anställningen ingår följande uppgifter:

Ledning av budget-, prognos och bokslutsarbete i samarbete med fredsinstitutets direktör och styrelse; övergripande ledning och översyn av fredsinstitutets ekonomiska verksamhet; personal- och löneadministration; ekonomistöd och i vissa fall ekonomiadministration av projekt som bedrivs av Ålands fredsinstitut; ekonomistöd i utvecklingen av nya projekt samt löpande uppgifter såsom fakturering, kontering och eventuellt fastighetsfrågor. Ålands fredsinstitut har för närvarande en extern bokförings- och löneutbetalningstjänst.

Vi vill gärna ha dig som har erfarenhet av ledningsfunktioner i ekonomiskt arbete. Vi vill att du arbetar självständigt och kan vara kreativ och flexibel. Din samarbetsförmåga ska vara välutvecklad. Omfattande utbildning i ekonomi och/eller ekonomiadministration eller motsvarande praktisk erfarenhet samt goda kunskaper i svenska och engelska är nödvändiga kvalifikationer. Andra språkkunskaper är meriterande. Därutöver är det meriterande med erfarenhet av ledningsansvar inom ekonomi, samt av projektarbete, arbete inom det civila samhället eller mindre företag, arbete i grupp samt intresse för och kompetens i fredsfrågor eller något av Ålands fredsinstituts verksamhetsområden. Du ska ha ett intresse av att utveckla verksamheten och ge ekonomisk sakkunskap åt övrig personal.

Ålands fredsinstitut grundades 1992 för att främja och stödja såväl praktisk verksamhet som forskning rörande fredsfrågor i vid bemärkelse och med utgångspunkt i Åland och dess särställning. Institutets främsta roll är att fungera som en informationskälla och som ett debattforum om autonomier och andra självstyrelseformer, minoritetsfrågor, demilitarisering och konflikthantering. Ålands fredsinstitut ingår i flera nationella och internationella nätverk av organisationer som arbetar med närliggande frågor. Fredsinstitutets personal och verksamhet presenteras närmare på vår hemsida www.peace.ax

Lön enligt avtal och beroende på meriter. Ålands fredsinstitut tillämpar landskapsregeringens tjänstevillkor. Provanställning om sex månader tillämpas för denna tjänst. Ansökningarna ska skickas i två exemplar till Ålands fredsinstitut, PB 85, 221 01 Mariehamn att. Sia Spiliopoulou Åkermark (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.) och vara oss tillhanda senast den 20 januari 2014. De ska innehålla en intresseförklaring, meritlista och minst två referenspersoners kontaktuppgifter. Intervjuer kan bli aktuella inom januari 2014. Frågor besvaras av fredsinstitutets direktör Sia Spiliopoulou Åkermark, (+358)(0)18-21960 under perioden 7-18/1.

FacebookTwitterLinkedin