Ålands fredsinstitut
The Åland Islands Peace Institute

Hamngatan 4
AX-22100 Mariehamn, Åland, Finland
Tel. +358 18 15570
peace@peace.ax
Fler kontaktuppgifter

Fredsmuggar

Stöd fredsarbete. Muggen en Tjafsfri zon säljs till förmån for Ålands fredsinstitut.

Mer information här.

Ladda ner vår broschyr

foldersv

Svenska

Engelska

Ryska

Publikation om Ålandsexemplet

ALEX_Cover_72

Läs mer här.

Ålands medlingsbyrå

logo18lag

Bryssel2_72

Deltagarna fick möjlighet att följa Underutskottet för säkerhet och försvar, som debatterade genomförandet av den gemensamma utrikes- och säkerhetspolitiken.

Gruppen gjorde också ett besök till Natos högkvarter, där Finland haft en representation sedan 1997. Ambassadör Pia Rantala-Engberg berättade att Finland har 20 personer som jobbar vid representationen, vars roll huvudsakligen är att följa med och rapportera om Nato-arbetet. Överstelöjtnant Arto Vaarala berättade om det militära fredssamarbetet och krishantering. 

Ett besök var också vikt till EU-parlamentets besökscentrum Parlamentarium, där man bl.a. besökte utställningen Nobels fredspris.

Gruppen besökte även EPLO, The European Peacebuilding Liaison Office, där direktör Catherine Woollard med personal informerade om verksamheten som främst går ut på att dels vara ett stöd för EU-parlamentarikerna i Bryssel inom frågor som fredsförebyggande och konflikthantering. EPLO fungerar också som en "plattform" för icke statliga organisationer. 

FacebookTwitterLinkedin