Ålands fredsinstitut
The Åland Islands Peace Institute

Hamngatan 4
AX-22100 Mariehamn, Åland, Finland
Tel. +358 18 15570
peace@peace.ax
Fler kontaktuppgifter

Fredsmuggar

Stöd fredsarbete. Muggen en Tjafsfri zon säljs till förmån for Ålands fredsinstitut.

Mer information här.

Ladda ner vår broschyr

foldersv

Svenska

Engelska

Ryska

Publikation om Ålandsexemplet

ALEX_Cover_72

Läs mer här.

Ålands medlingsbyrå

logo18lag

Marie Allansson

Tisdagen den 12.3.2019 arrangerar Ålands fredsinstitut ett lunchseminarium där Marie Allansson talar under rubriken "Blir världen fredligare eller mer våldsam?". Seminariet hålls klockan 11.30-12.30 i hotell Arkipelags restaurang.

Väpnande konflikter i olika delar av världen syns ofta i media, inte minst krigen i Afghanistan, Syrien och Jemen. Det är lätt att få bilden av att det bara blir värre och värre. Stämmer detta? Hur såg 2018 ut och vilka konflikttrender kan vi se över tid? Finns det ljusglimtar?

Talare är Marie Allansson, informatör vid institutionen för freds- och konfliktforskning vid Uppsala universitet. Marie Allansson arbetar bland annat inom Uppsala konfliktdataprogram (Uppsala Conflict Data Program, UCDP), framförallt med fokus på Irak och Jemen.

UCDP är ett världsledande datainsamlingsprogram med fokus på både organiserat våld och arbete för fred. UCDP publicerar årligen en sammanställning i Journal of Peace Research och tillhandahåller även en öppen databas (ucdp.uu.se) med uppdaterad information om världens väpnande konflikter och organiserat våld.

Lunch kan köpas i restaurangen och tas med in till seminariet som hålls i den avskilda södra delen i restaurangen. Seminariet börjar klockan 11.30 och pågår en timme.

Vi är tacksamma för anmälan i vårt event på fredsinstitutets facebooksida eller till Susann Simolin (susann(at)peace.ax), men det går också bra att droppa in.

FacebookTwitterLinkedin