Ålands fredsinstitut
The Åland Islands Peace Institute

Hamngatan 4
AX-22100 Mariehamn, Åland, Finland
Tel. +358 18 15570
peace@peace.ax
Fler kontaktuppgifter

Fredsmuggar

Stöd fredsarbete. Muggen en Tjafsfri zon säljs till förmån for Ålands fredsinstitut.

Mer information här.

Ladda ner vår broschyr

foldersv

Svenska

Engelska

Ryska

Publikation om Ålandsexemplet

ALEX_Cover_72

Läs mer här.

Ålands medlingsbyrå

logo18lag

Pekka Haavisto 2018 72ppiMåndagen den 15.1.2018 ordnas ett lunchseminarium på temat Finland, freden och framtiden, med Pekka Haavisto som talare.
Seminariet hålls klockan 11.30-12.30 i hotell Arkipelags restaurang.

Historiskt har Finland såväl fredliga erfarenheter av samarbete med omvärlden och av internt samhällsbyggande som av konflikt, krig och kriser. Hur kan Finland, med avstamp i nuet, agera och navigera för att främja fredlig utveckling både i världen och på hemmaplan framöver? Hur kan Finland – som liten stat – dels upprätthålla sin självständighet och dels bidra till internationellt fredsarbete? Vilka strategier är effektivast för att möta klimatförändringar och förändringar i internationella relationer? Och hur kan Finland hantera interna utmaningar – också i relation till Åland?

Pekka Haavisto är riksdagsledamot i Finlands riksdag för De Gröna, tidigare miljö- och biståndsminister samt tidigare utvecklingsminister och minister för statsägandet. Pekka Haavisto har varit utrikesministerns särskilde representant för fredsmedling och har också arbetat med uppgifter inom FN samt som fredsförhandlare inom EU. Han kandiderade till president 2012, då han tog sig till andra omgången, och han är kandidat i presidentvalet 2018.

På seminariet diskuterar han under cirka en halvtimme aktuella fredsfrågor ställda av moderatorn, fredsinstitutets forskningsledare Sia Spiliopoulou Åkermark, och därefter är publiken välkommen att ställa frågor och kommentera.

Lunch kan köpas i restaurangen och tas med in till seminariet som hålls i den avskilda södra delen i restaurangen. Seminariet börjar klockan 11.30 och pågår en timme.

Vi är tacksamma för anmälan i vårt event på fredsinstitutets facebooksida eller till Susann Simolin (susann(at)peace.ax), men det går också bra att droppa in.

FacebookTwitterLinkedin