Ålands fredsinstitut
The Åland Islands Peace Institute

Hamngatan 4
AX-22100 Mariehamn, Åland, Finland
Tel. +358 18 15570
peace@peace.ax
Fler kontaktuppgifter

Fredsmuggar

Stöd fredsarbete. Muggen en Tjafsfri zon säljs till förmån for Ålands fredsinstitut.

Mer information här.

Ladda ner vår broschyr

foldersv

Svenska

Engelska

Ryska

Publikation om Ålandsexemplet

ALEX_Cover_72

Läs mer här.

Ålands medlingsbyrå

logo18lag

olof ehrenkrona foto kristian pohl webbTisdagen den 16 maj ordnas ett lunchseminarium med titeln "100 dagar med Trump" i Hotell Arkipelags restaurang kl 11.30-12.30. Talare är generalkonsul Olof Ehrenkrona.

Den 30 april hade det gått precis 100 dagar sedan Donald Trump tillträdde som USA:s 45:e president. Under dessa 100 dagar har Trump – precis som under valkampanjen – skapat rubriker i medier världen över, dels på grund av sina kontroversiella uttalanden, dels på grund av sitt agerande, som bland annat inkluderat skärpta regler för vem som får resa in till USA och ett bombanfall i Syrien.

Föreläsaren Olof Ehrenkrona, generalkonsul för Sverige på Åland och med en lång karriär inom olika ministerier bakom sig, har noga följt utvecklingen i USA. På seminariet berättar han om vad som hänt under Trumps första 100 dagar som president och diskuterar vad kan vi vänta oss framöver. Hur påverkas USA av Trumps politik, och hur påverkas världen av att ha Donald Trump vid rodret i världens mäktigaste land?

Lunch kan köpas i restaurangen och tas med in till seminariet som hålls i den avskilda södra delen i restaurangen. Seminariet börjar klockan 11.30 och pågår en timme.

Vi är tacksamma för anmälan i vårt event på fredsinstitutets facebooksida eller till Susann Simolin (susann(at)peace.ax), men det går också bra att droppa in.

Foto: Kristian Pohl

FacebookTwitterLinkedin