Ålands fredsinstitut
The Åland Islands Peace Institute

Hamngatan 4
AX-22100 Mariehamn, Åland, Finland
Tel. +358 18 15570
peace@peace.ax
Fler kontaktuppgifter

Fredsmuggar

Stöd fredsarbete. Muggen en Tjafsfri zon säljs till förmån for Ålands fredsinstitut.

Mer information här.

Ladda ner vår broschyr

foldersv

Svenska

Engelska

Ryska

Publikation om Ålandsexemplet

ALEX_Cover_72

Läs mer här.

Ålands medlingsbyrå

logo18lag

Markelin 2015Onsdagen den 19 april 2017, klockan 11.30-12.30 i hotell Arkipelags restaurang, ordnas årets tredje lunchseminarium.

Talare är Lia Markelin från tankesmedjan Magma, som talar under rubriken "Vad händer med svenskan i Finland?"

Mycket händer i världen och Finland som påverkar det svenska språkets situation i landet. Tankesmedjan Magma har i åtta års tid följt med utvecklingen och skapat debatt kring viktiga frågor i Svenskfinland. Vad innebär till exempel digitaliseringen, vårdreformen eller den nya läroplanen för svenskan i Finland? Vilka är hotbilderna och vilka är möjligheterna för det svenska i Finland i framtiden?

Magmas forskningskoordinator Lia Markelin berättar om bland annat dessa frågor utgående från tankesmedjans arbete. Hon har jobbat på tankesmedjan Magma i sex år, och arbetade innan dess med samordning av högskolesamarbetet på svenska i huvudstadsregionen. Markelin fungerar även som biträdande professor vid samiska högskolan i Norge på deltid. Hon är ledamot i fredsinstitutets styrelse sedan 2015.

Lunch kan köpas i restaurangen och tas med in till seminariet som hålls i den avskilda södra delen i restaurangen. Seminariet börjar klockan 11.30 och pågår en timme.

Vi är tacksamma för anmälan i vårt facebookevent eller till Susann Simolin (susann(at)peace.ax), men det går också bra att droppa in.

FacebookTwitterLinkedin