Ålands fredsinstitut
The Åland Islands Peace Institute

Hamngatan 4
AX-22100 Mariehamn, Åland, Finland
Tel. +358 18 15570
peace@peace.ax
Fler kontaktuppgifter

Fredsmuggar

Stöd fredsarbete. Muggen en Tjafsfri zon säljs till förmån for Ålands fredsinstitut.

Mer information här.

Ladda ner vår broschyr

foldersv

Svenska

Engelska

Ryska

Publikation om Ålandsexemplet

ALEX_Cover_72

Läs mer här.

Ålands medlingsbyrå

logo18lag

Ungdomar lever idag i ett samhälle där de ställs inför många olika val, samtidigt som de riskerar att begränsas av normer och stereotypa förväntningar. Det kan därför vara betydelsefullt för unga att få möjlighet att dela med sig av tankar och frågor som berör dem till vuxna som har tid att lyssna.

Som tjej- eller killgruppsledare arbetar du för att medvetandegöra ungdomar om rådande normer och uppmuntra till kritiskt tänkande för att ifrågasätta dessa. Du bidrar till att stärka ungdomar att göra aktiva val och ställningstaganden i vardagslivet samtidigt som du arbetar för att stärka deras självkänsla, integritet och samarbetsförmåga.

Tjej- och killgrupper är en frivillig fritidsverksamhet för ungdomar i högstadieåldern. En tjej- eller killgrupp är en sluten grupp på ca sex till åtta killar eller tjejer som träffas regelbundet, exempelvis en gång i veckan, tillsammans med vuxna, utbildade ledare.

Under träffarna kan deltagarna tillsammans med ledarna diskutera olika ämnen som är aktuella för ungdomar idag samt pröva på andra aktiviteter. Mål med tjej- och killgrupperna är att främja jämställdhet samt att förebygga våld, diskriminering och droganvändning.

Som tjej- eller killgruppsledare får du dessutom själv tillfälle att utvecklas som människa och som ledare. Detta då du uppmuntras att fundera och reflektera över dina egna värderingar och åsikter i olika frågor samtidigt som du har möjlighet att stärkas i din roll som ledare. Som ledare erbjuds du ersättning och handledning i ledarrollen.

Intresserad?

För att bli tjej- eller killgruppsledare skall du delta i en två dagar lång utbildning.

Kommande utbildningstillfälle är den 13-14 september 2014 och erbjuds kostnadsfritt.

För att bli ledare för en grupp behöver du vara minst 18 år fyllda eller fylla 18 år inom år 2014. Anmälan till utbildningen sker senast 7 september till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Mer information om utbildningen fås i samband med anmälan.

Om du är intresserad och önskar mer information om verksamheten och utbildningen är du välkommen till Folkhälsans allaktivitetshus tisdagen den 26 augusti kl 17.00.

Anmälan till informationstillfället sker senast den 22 augusti till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Arrangörer är Folkhälsan på Åland och Ålands fredsinstitut.

FacebookTwitterLinkedin