Ålands fredsinstitut
The Åland Islands Peace Institute

Hamngatan 4
AX-22100 Mariehamn, Åland, Finland
Tel. +358 18 15570
peace@peace.ax
Fler kontaktuppgifter

Fredsmuggar

Stöd fredsarbete. Muggen en Tjafsfri zon säljs till förmån for Ålands fredsinstitut.

Mer information här.

Ladda ner vår broschyr

foldersv

Svenska

Engelska

Ryska

Publikation om Ålandsexemplet

ALEX_Cover_72

Läs mer här.

Ålands medlingsbyrå

logo18lag

Sedan 2011 har Ålands fredsinstitut hållit Fair Sex-workshopar med samtliga studeranden i årskurs två på Ålands gymnasium, Ålands folkhögskola samt Yrkesträningsprogrammet. Sedan 2012 innehåller projektet även en del riktat mot skolpersonal, för att utveckla skolornas arbete mot sexuella trakasserier. Fair Sex 2014 innefattar bland annat att handleda skolor i arbetet med att integrera jämställdhet i sina verksamheter, att jobba mot sexuella trakasserier, samt fortsatta satsningar på elevworkshopar för Ålands gymnasium, Ålands folkhögskola, Yrkesträningen och Katapult.

Elevworkshoparna är interaktiva och bygger på diskussioner kring sexuella förväntningar och könsnormer. De fokuserar på frågor som: vad vill jag när det kommer till sex? Hur ska jag uttrycka det jag vill? Hur vet jag vad den andra vill? Hur ska jag förhålla mig till vad andra runtomkring tycker?

Som workshopledare kommer du, tillsammans med en annan ledare, hålla workshopar med eleverna utifrån ett färdigt utvecklat material (inklusive Power Point, bilder, övningar och diskussionsfrågor). Varje workshop är 75 minuter och viss ekonomisk ersättning erbjuds. Under utbildningen går vi igenom och diskuterar workshopmaterialet. Vi prövar på övningarna och diskuterar ungas förståelse av sex, könsnormer och sexuellt våld.

Sista anmälningsdag för att delta i workshopledarutbildningen är måndagen den 18 augusti 2014. Ange vid anmälan om du är intresserad av att hålla workshops i skolorna under hösten eller om du deltar i utbildningen som kompetensutveckling.

För frågor och anmälan kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. per mail eller på telefon 018-21910. För mer information om projektet Fair Sex klicka här.

 

FacebookTwitterLinkedin